Известие

Collapse
No announcement yet.

Ламда-сонда

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ламда-сонда

Здравейте! Може ли някой да ми каже къде се намира лабда-сондата на Алфа 156. Оказа се,че катализатора беше запушен и нямаше мощност - в сервиза ми избиха катализатора( и започна да работи както трябва ,но познат ми каза,че на някои коли лабда-сондата е вътре в катализатора и като се избие се повишава значително разхода на гориво. И още едно въпросче - ако няма батерия в ключа за запалване,разпознава ли имобилайзера.Благодаря ви предварително !
    Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark`98

За сондата не се намира в катализатора а преди него но това че я има не означава че работи.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

благодаря за информацията. А избиването на катализатора отразява ли се лошо?

Comment

Зависи какво са сложили на негово място права тръба или резонатоерно гърне тръбата не е за предпочитане но е по добре от запушен катализатор.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

свалиха катализатора и с едно длето избиха вътре всичко каквото е било запушено(падна много мръсотия),после го поставиха отново.

Comment

я да попитам понеже името на темата е ламбада сонда

на диагностиката моята показа грешка - Lambda sensor open circuit и маистора не можа да каже какво точно е каза че трябвало да се гледа.

та въпроса ми е някои имал ли е такава грешка и как я е отстранил, тъй като мисля най рано април да я оправям (март плащам каското и може би данък )
            Honda CB 500
            Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
            Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
            Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Смени майстора значи не е в час
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

я сега да попитам по въпроса със ламбда сондата

фактите са следните:
                - на бензин колата работи екстра - в ниските обороти без проблем както и във високите няма прекъсвания и таква работи
                - на газ се случва понякога когато спра и е топла оборотите да останат малко под 2000 и да играят и след подаване на газ или включване на скорост колкото да ги убия се нормализират под 1000
                -ламда сондатат дава права линия на диагностиката на газаджията няма графика.
                -разхода на газ е маи около 20-30% по висок от разхода на бензин(може и на бензин да се е вдигнал)
                -като спра и отпред понамирисва на газ

Та въпроса ми е - ясно е че ламдата е заминала и трябва да се сменя, но само тя ли може да е причината за гореизброените факти или просто тея газаджии не са си довършили нещата (маи темата е за алфи на газ)
                и втория ми въпрос колко струва една ламда сонда и обезателно ли трябва да взема Бош за 220лв.

Мерси предварително за отговорите

п.с.: маи се очертава тая седмица да сменя ламдата и събота да ходя до плевен за газовото, но все пак всяко мнение ще ми е отполза
                Honda CB 500

Comment

Re: Ламда-сонда

Първоначално публикувано от muenchen
                  но познат ми каза,че на някои коли лабда-сондата е вътре в катализатора и като се избие се повишава значително разхода на гориво.
                  Ако си с Евро 3 с трите сонди тогава ще имаш проблем , но сигурно колата ти е преди 2001 год.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                  Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                  Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

какво ще кажете за Magneti Marelli slp4110 казаха че това била сондата за моита алфа и като цена е доста добре 78лв

колегата Novachev ми предложи на добра цена универсална бош, но все пак магнети марели е доста по добре като цена - някои слагал ли е?

чудя се дали има смисъл от бош тъй като смятам да карам на газ а четох из доста теми че ламдата на газ свършва по бързо.
                    Honda CB 500

Comment

аз съм пристрастен- бош и то не универсална а тази която си е точно за модела.
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

като я има темата да питам на диагностиката не ми казаха,че ми е развалена ламбда-сондата,но имма чувството,че много излишен бензин ми отива някъде.Какво да правя ??

Comment

Първоначално публикувано от mi6onski
                          като я има темата да питам на диагностиката не ми казаха,че ми е развалена ламбда-сондата,но имам чувството,че много излишен бензин ми отива някъде.Какво да правя ??
                          Какво имаш предвид че гори много ли ако е една от вероятните причини е точно сондата така че сменяй я дават и живот 160К км
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

ми на колата показва 138 000 ама не вярвам много много да е вярно.
                            Колко горе доло е цената и само това ли може да ми е проблема

Comment

Първоначално публикувано от mi6onski
                              ми на колата показва 138 000 ама не вярвам много много да е вярно.
                              Колко горе доло е цената и само това ли може да ми е проблема
                              цената е от 80 до 320, питаи колегата Novachev той ще ти предложи атрактивни цени за Бош

иначе причината да чувстваш че някъде отива част от бензина ти според мен може да е и на психологическа основа

какъв ти е разхода мерил ли си го?
                              Honda CB 500

Comment

Working...
                              X